Om Strömstad Mat

Sveriges generösaste färskvarubutik

Välkommen till matbutiken med ett stort utbud till små priser. Mat ska vara en upplevelse och vårt mål är att inspirera dig varje dag med mängder av färska varor som alltid smakar mer än de kostar.

Att gå innanför våra dörrar är som att kliva ut på en torgmarknad. Här hittar du solmogna tomater och frukter från när och fjärran. Och vår charkdisk rymmer så många färska filéer och fransyskor och flankstekar att vi funderar på att sätta upp en karta där du kan se var i disken de olika köttbitarna finns. Vi både hängmörar och styckar vårt kött på plats i butiken och om du undrar varför det doftar som på ett bageri här, så är det för att vi varje dag bakar ett berg av färskt bröd. Här kan du botanisera bland charkuterier, lagrade drömostar och färsk fisk från den svenska västkusten. Och när du har gjort det, så kommer du förstå att allt vi säljer smakar mer än vad det kostar.

Vi som jobbar på Strömstad Mat

Helene Wall 
Butikschef

Jag har arbetat inom denna bransch i stort sett hela mitt yrkesliv. Jag älskar mat av alla slag och improviserar gärna och testar mig fram i min matlagning. Jag tycker det är intressant med nya mat trender och jag fascineras av råvarans livscykel, hela vägen från jord till bord.  Jag brinner för att ge dig en butikupplevelse utöver det vanliga och hjälper mer än gärna till med inspiration och svarar på frågor du kan ha gällande vår butik eller våra produkter. Mitt mål är att du som kund ska känna dig nöjd!

helene.wall@stromstadmat.se

Petra Hemreus
Kassachef

Jag gillar fräsch, enkel och snabblagad mat. Älskar alla typer av pasta- och salladsrätter, men också grillat och skaldjur. Jag är nyfiken på mat från andra länder och äter gärna på restaurang.

petra.hemreus@stromstadmat.se

Linda Collén
Säljchef Färskvaror – Manuell avdelning

Jag har arbetat med mat i drygt 20 år. Älskar att träna och har ett stort matintresse. Jag läser recept som om det vore deckare. Bakar så fort tillfälle ges, och lagar gärna en festmåltid mitt i veckan.

linda.collen@stromstadmat.se

Madelene Backwall
Säljchef Kolonial

Som bagardotter med rötter i Värmland har jag fått ett naturligt intresse för bakning, och vår svenska brödkultur. Jag bakar ofta och lagar gärna efterrätter.

Recept är som skönlitteratur och jag vill ständigt lära mig nya sätt att laga mat. Råvarorna ska ha hög kvalitet och vara så lokala som möjligt. Med omtanken när du lagar mat spelar det ingen roll om du bjuder vännerna på pannkaka eller oxfilé. Jag njuter av nya smaker och älskar att lära nytt om olika matkulturer.

madelene.backwall@stromstadmat.se

Till toppen