I år är julen generösare än någonsin

Lussekatter, julskinkor och gravad lax. Clementiner, sillblandningar och glögg. Hos oss kan du välja och vraka bland ett brett utbud julvaror till låga priser. För vi tycker inte att ett väldukat julbord ska resultera i en tom plånbok.

Veckans erbjudanden

Med reservation för slutförsäljning. Alla priser i SEK.

Låt julen smaka

Förberedelserna inför julen är många. Det ska handlas, pyntas, bakas, paketeras, och lagas. Men allt sjå är en del av julstämningen, och förberedelserna får gärna ta lång tid. Under julen är vi nämligen många som väljer att laga mat från grunden. Vi använder recept som mormor gett oss, lagar rätter som kusinen växt upp med och väljer med omsorg rätt ingredienser i butiken.

Hos oss hittar du ett brett utbud varor som hör julen till. Saffran, prinskorv och grönkål till exempel. Gemensamt för alla varor i butiken är att de alltid smakar mer än vad de kostar.

 

En delikatessdisk utöver det vanliga

I vår 40 meter långa delikatessdisk samsas kött, fisk, ost och charkuterier från när och fjärran. Här hittar du julskinkan från den småskaliga gården i Strömstad, julosten som ystats i Småland, julpatéer från Frankrike och en rad andra goda tillbehör och såser. Så besök oss för att välja ut din delikatessfavorit till julbordet, vår kunniga personal hjälper dig gärna.

Cateringmeny

Patrik Nilsson heter jag och min största passion stavas mat.
Den som sätter en guldkant på vardagen, den som förgyller festen, den som överraskar och bjuder på en underbar upplevelse för alla sinnen. I snart 30 år har jag jobbat som kock, vilket tagit mig världen runt och resulterat i en upptäcktsfärd i flera olika typer av kök. Med en orubblig kärlek för mat gjord från grunden står färska råvaror alltid i centrum och allra helst: de som är i säsong. I mina menyförslag hittar du allt ifrån riktiga klassiker till mer exotiska smaker – utan att glömma de mest underbara desserter. Önskar du skräddarsy en meny? Inga problem, låt oss tillsammans skapa en alldeles egen meny efter dina önskemål!

Läs mer om vår cateringtjänst

Välkommen till Strömstad Mat

Förutom en 4.000kvm stor butiksyta kan vi också erbjuda dig som kund en 40m lång manuell delidisk fylld med butiksstyckat kött, färdiggrillat, chark, ost och färsk fisk.

Hitta till butiken

Strömstad Mat hittar du i Gallerian Strömstad på Oslovägen.

För vägbeskrivning, se kartan nedan eller klicka här för vägbeskrivning.

Julrecept

Här har vi samlat fem recept som ni säkert känner igen. Varje rätt har dock uppdaterats med en ny smak eller ett nytt tillagningssätt – eftersom vi gärna serverar traditionella rätter på julbordet, men samtidigt är nyfikna på att prova något nytt. Hoppas det smakar!

Ädla julköttbullar med älgfärs

Rulla vilda julköttbullar i år. Ädelost ger spännande smak åt älgfärsen.

Ingredienser (4 portioner)
500 g älgfärs
3 msk ströbröd
2 dl Arla® vispgrädde
1 gul lök
1 ägg
50 g Kvibille® ädel
1 1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Arla® Svenskt Smör

Gör så här
Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt svälla ca 10 min. Skala och finhacka löken. Bryn den i smör i en stekpanna. Låt svalna. Blanda ner färs i ströbrödsblandningen. Tillsätt lök, ägg, smulad ost, salt och peppar. Rör till en smidig färs. Forma färsen till bullar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Skaka pannan då och då och låt köttbullarna eftersteka på svag värme.

Inlagd strömming

En smakrik och kryddig klassiker som passar fint på julbordet. Den tar lite tid att laga men är väl värd att vänta på.

Ingredienser (10 bufféportioner)
1 kg strömmingsfilé
1 1⁄2 tsk salt
1 dl hackad dill
1⁄2 dl grovt rågmjöl
1⁄2 dl Arla® Smör-&rapsolja

Ättikslag
1 dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 rödlök

Gör så här
Börja med ättikslagen. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i rågmjöl blandat med salt. Stek dem i omgångar i smör&-rapsolja. Låt svalna. Skala och skiva rödlöken. Varva strömmingsflundrorna med rödlöken i en form. Häll över den avsvalnade lagen. Låt stå i kyl några timmar, gärna ett dygn.

Frestelse med sardeller

Prova sardeller i årets Jansson. Frestelsen går också att göra i en enda stor form.

Ingredienser (8 portioner)
2 gula lökar
2 msk Arla® Svenskt Smör
750 g fast potatis
16 sardellfiléer
2 dl Arla Köket® vispgrädde
2 dl Arla® mjölk
1 krm svartpeppar
1⁄2 tsk salt

Gör så här
Skala och skiva löken tunt. Fräs den i 1 msk smör. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär den i strimlor. Blanda potatis, lök och sardeller. Fördela blandningen i portionsformarna. Blanda grädde, mjölk, peppar och salt. Häll gräddmjölken i formarna. Klicka på resten av smöret och grädda ca 40 min tills potatisen är mjuk.

Tips! Om frestelsen görs i en stor form, ökat tillagningstiden till ca 50 min.

Smörig kycklingleverpastej

Lättlagad och krämig pastej som du ställer fram som den är på buffébordet eller gör läckra smörrebröd av.

Ingredienser (12 skivor)
400 g kycklinglever
1 tsk salt
1 schalottenlök
350 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1⁄2 dl konjak
1⁄2 tsk svartpeppar

Gör så här
Skär kycklinglevern i små bitar och salta. Skala och finhacka löken. Stek kycklinglevern i ca 1 msk smör på hög värme ca 3 min. Sänk värmen och tillsätt löken, låt fräsa ytterligare ca 2 min. Häll över konjak och peppra. Låt koka ihop ca 2 min. Låt svalna och mixa till en slät smet. Klicka ner smöret under fortsatt mixning tills smeten är helt slät. Smaka ev av med mer salt och peppar. Klä en avlång terrinform med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie. Ställ kallt minst 4 tim.

Kola med tranbär

Kola med tranbär passar som julgodis eller närhelst du är sugen på något sött.

Ingredienser (30 stycken)
200 g Arla® Svenskt Smör
4 dl Arla Köket® vispgrädde
6 dl strösocker
2 dl glykossirap
1 dl torkade tranbär
flingsalt

Gör så här
Täck en form 25×25 cm med bakplåtspapper. Lägg smör, socker, glykossirap och grädde i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Vänd ner tranbären i smeten. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 10×25 cm. Strö över flingsalt. Låt kallna. Skär eller klipp i bitar. Förvara svalt.

Följ oss!

Följ oss på Facebook för att få våra bästa erbjudanden varje vecka! Om du har några frågor eller funderingar är du även varmt välkommen att kontakta oss.

Till Facebook

Nyhetsmail

Till toppen