Veckans Erbjudanden

Veckans erbjudanden

Vecka 50 | Gäller t.o.m. 2018-12-16 med reservation för slutförsäljning. * Alla priser i SEK

Veckans recept

Örtstekt kotlettrad med ingefärssås

Tid 60min

Ingredienser

4 Portioner:

1 kg kotlettrad
2 msk rapsolja
4 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka timjan, hackad
2 krm paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Ingefärssås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk soja
1 msk ingefära, finriven eller ½ tsk malen
600 g potatis, kokt
svartvinbärsgelé

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda timjan och kryddorna med oljan och gnid in på köttet. Lägg köttet på ett galler i en långpanna och ugnsstek till innertemperatur 67°. Spara skyn som bildas.

3. Smält smör i en kastrull och vispa ihop med 2 msk vetemjöl. Späd med sky från steken och grädde till lagom konsistens. Krydda med ingefära, kinesisk soja, salt och peppar. Låt koka ihop 5 minuter.

4. Servera köttet med kokt potatis, svartvinbärsgelé och gärna ungsrostade morötter med honung och rosmarin.

Örtstekt kotlettrad med ingefärssås

Tid: Tid 60min

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda timjan och kryddorna med oljan och gnid in på köttet. Lägg köttet på ett galler i en långpanna och ugnsstek till innertemperatur 67°. Spara skyn som bildas.

3. Smält smör i en kastrull och vispa ihop med 2 msk vetemjöl. Späd med sky från steken och grädde till lagom konsistens. Krydda med ingefära, kinesisk soja, salt och peppar. Låt koka ihop 5 minuter.

4. Servera köttet med kokt potatis, svartvinbärsgelé och gärna ungsrostade morötter med honung och rosmarin.

Ingredienser:

4 Portioner:

1 kg kotlettrad
2 msk rapsolja
4 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka timjan, hackad
2 krm paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Ingefärssås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk soja
1 msk ingefära, finriven eller ½ tsk malen
600 g potatis, kokt
svartvinbärsgelé

Köp fler, spara mer!

Alltid låga priser. Alla priser i SEK.

Alltid låga priser. Alla priser i SEK.

*Med reservation för slutförsäljning.